Olen kotoisin Eurajoelta, Satakunnasta. Se oli oivallinen paikka viettää lapsuutta. Koulumatkat olivat lyhyet ja ympäristö turvallinen. Leikit sijoittuivat yleensä lähimetsiin, peltojen laidoille ja purojen varsiin. Tuolta oli hyvä ammentaa keskeiset arvot. Leikeissä muuten kovin jätkä oli se, joka löysi kaksihaaraisen kepin, sillä se soveltui oivallisesti risumajan rakenteiden kannattimeksi. Nuorena mieliammattini oli luonnonsuojelija, ja pettymys olikin kova, kun tajusin, ettei tuollaista ammattia ole olemassa. Oivallisen elämäntavan siitä kyllä sai.  Sopivan yksinkertaisia aikoja!

Jossain vaiheessa majaleikit vaihtuivat mopoihin, kaksihaaraiset kepit lukio-opintoihin ja lopulta lähimetsät Tampereeksi, minne siirryin opiskelemaan yhteiskuntatieteitä vuonna 2011. Tampere oli kaupunkina siedettävä, sen voin myöntää myöhemmän turkulaistumisenkin valossa. Halusin kuitenkin edelleen laajentaa osaamistani, minkä johdosta hakeuduinkin Turun yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan vuonna 2013 palattuani rauhanturvatehtävistä Afganistanista. Afganistanin jälkeen Tampere ei tuntunut enää niin pahalta, mutta Turkuun oli helppo rakastua. Turku tuntui enemmän kodilta jo viikon jälkeen, vaikka olin asunut Tampereella pari vuotta. Turussa yhdistyvät kattavat palvelut ja sopiva koko. Hiomaton timantti.

Vapaa-ajallani rakentelen mielelläni linnunpönttöjä. Mielestäni se on oivallinen tapa rentoutua ja tehdä samalla hyvää metsän pikkuotuksille. Syövät sitten hyttysiä mahansa täyteen. Olen kylvänyt noita pönttöjä pitkin Satakuntaa ja Varsinais-Suomea. Isoja telkänpönttöjä Itämeren rannoilla, pöllönpönttöjä hakkuuaukeiden reunoilla (ikään kuin hyvitykseksi), tiaisten pönttöjä yliopiston kampuksella ja tuulihaukan pönttö äitini kotitilan peltojen laidalla. Rakentaa voisi vaikka kuinka, mutta myös huoltamiselle täytyy varata aikaa. Lisäksi liikun metsissä mielelläni ja aina välillä täytyy saada palata kotiseudulle sekä lapsuuden saloille. Se antaa voimia ja auttaa tyhjentämään ajatukset. Yö metsässä antaa henkistä voimaa, vaikka uni saattaakin jäädä vähille. Nuhakin paranee parissa päivässä.

Arvomaailmassani ympäristöarvot tulevat ehdottomasti ensin. Ympäristö on jälkipolviemme perintö ja täten kyseisten arvojen tulee ohjata päätöksentekoa. Toisaalta samaistun maltillisiin oikeistolaisiin arvoihin kuten yksilönvapaus ja -vastuu sekä liberaali ja kestävä talouspolitiikka. Siksi valitsin Kokoomuksen. 

Kuvailisin itseäni normaaliksi kaduntallaajaksi, joka ei pelkää puhua eikä tarttua toimeen. Haluaisin että minut muistetaan ihmisenä, joka pyrki teoillaan muuttamaan maailmaa edes pikkuisen paremmaksi. Se riittää. Siksi olen pyrkinyt toimimaan aktiivisesti niiden yhteisöjen parhaaksi, joissa olen ollut mukana. Samasta syystä olen ehdolla myös kuntavaaleissa. Tervetuloa mukaan!

 


Relevantti CV:

Koulutus:

– Oikeustieteen ylioppilas, Turun yliopisto, 2013-

– Yhteiskuntatieteiden ylioppilas, Tampereen yliopisto, 2011-

 

Keskeiset luottamustehtävät:

– Suomen Lakimiesliitto ry:n hallituksen opiskelijajäsen, 2017

– Suomen Lakimiesliitto ry:n opiskelijavaliokunnan varapuheenjohtaja, 2017

– Akavan opiskelijavaltuuskunnan varajäsen 2017

– Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry:n puheenjohtaja, 2016

– Senilex ry alumniyhdistyksen neuvotteleva opiskelijajäsen 2016-2017

– Oikeustieteellisen tiedekunnan johtokunnan jäsen, 2016-

– Turun yliopiston yliopistokollegion jäsen, 2016-

– Suomen Lakimiesliitto ry:n opiskelijavaliokunnan jäsen, 2016

– Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry:n hallituksen jäsen, vastuualueena opintoasiat, varapuheenjohtaja 2015

– TYY:n edustajiston jäsen 2014-

– TYY:n kansainvälisyyssiiven varapuheenjohtaja, 2014

– TYY:n kehitysyhteistyösiiven jäsen, 2014

 

Työkokemus:

– Lakimiesharjoittelija, asianajotoimisto Kauppi & Lanne, kesät 2015 ja 2016

– Jääkärikomppanian tiedustelu-upseeri, Afganistan, 2012

– Kirvesmiesharjoittelija, Rakennus A&J Laakeristo, kesät 2003-2010

 

Sotilasarvo:

Reservin vänrikki, RU-kurssi 237